Töltött paradicsom
Tomates farcies



Elkészítés:
1. A paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük. A tetejét-kalapját levágjuk, a magjait óvatosan kikanalazzuk. A paradicsomot finoman megsózzuk.
2. A száraz bagettet összemorzsoljuk, és a tejbe áztatjuk.
3. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, kevés forró vajon megpároljuk. A beáztatott bagetthez adjuk.
4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A húst, a tojást, a petrezselymet és a kakukkfüvet a hagymás bagetthez adjuk, és a hozzávalókat jól összegyúrjuk.
5. A paradicsomot megtöltjük a masszával.
6. Minden paradicsomra egy darabka vajat teszünk, a kalapját visszatesszük, és egy kivajazott tűzálló tálba ültetjük.
7. Az előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, és még forrón tálaljuk.