Töltött paradicsom

Tomates farcies

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött paradicsom
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db paradicsom
1 teáskanál finomra vágott kakukkfű
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 db tojás
4 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 dl tej
1 db száraz bagett
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük. A tetejét-kalapját levágjuk, a magjait óvatosan kikanalazzuk. A paradicsomot finoman megsózzuk.

2. A száraz bagettet összemorzsoljuk, és a tejbe áztatjuk.

3. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, kevés forró vajon megpároljuk. A beáztatott bagetthez adjuk.

4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A húst, a tojást, a petrezselymet és a kakukkfüvet a hagymás bagetthez adjuk, és a hozzávalókat jól összegyúrjuk.

5. A paradicsomot megtöltjük a masszával.

6. Minden paradicsomra egy darabka vajat teszünk, a kalapját visszatesszük, és egy kivajazott tűzálló tálba ültetjük.

7. Az előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, és még forrón tálaljuk.

Töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 732 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
google+