Gomba görög módra

Champignons a la grecque

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gomba görög módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csiperkegomba
vagy
2 evőkanál konyak
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál finomra vágott kapor
1 teáskanál finomra vágott koriander
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A gombát megtisztítjuk, a nagyobbakat félbevágjuk.

2. Az olajat felhevítjük, és a gombát lefedve 8-10 percig pároljuk benne.

3. A megtisztított, apróra vágott fokhagymát és a többi maradék hozzávalót belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd kis lángon rövid ideig hagyjuk összeérni.

4. Kivesszük, hagyjuk teljesen kihűlni, és hidegen kínáljuk.

Gomba görög módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 210 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Gomba görög módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
most van szezonja