Csirkehúsos egytál

Poulet au pot

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 65 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkehúsos egytál
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb konyhakész csirke
6 szem bors
2 szem szegfűszeg
1 szál sárgarépa
1 szelet zellergumó
A tálaláshoz:
6 szelet rusztikus kenyér
A leveshez:
6 kisebb póréhagyma
6 szál sárgarépa
1 db fehér káposzta
A töltelékhez:
3 gerezd fokhagyma
20 dkg levegőn szárított sonka
1 db tojás
1 evőkanál finomra vágott tárkony
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 dl tej
20 dkg száraz fehérkenyér

Elkészítés:

1. A zellert, a sárgarépákat és a hagymát megtisztítjuk, a hagymát a szegfűszeggel megtűzdeljük.

2. A csirke belsőségeit a zellerrel, a sárgarépával, a hagymával, az egész borssal és a sóval 4 liter vízben feltesszük főni. 30 percig forraljuk, közben a levéről többször lemerjük a habot, majd a levet leszűrjük, félretesszük.

3. A töltelékhez a fehérkenyeret a tejbe áztatjuk, ha megszívta magát, kinyomkodjuk.

4. A sonkát és a korábban félretett belsőségeket a fokhagymával ledaráljuk, ezután a kenyérrel, a petrezselyemmel, a tárkonnyal, és a tojással alaposan elkeverjük. Megborsozzuk (a sonka általában elég sós, ezért a sóval óvatosan bánjunk).

5. A csirke hasüregét a töltelékkel megtöltjük, és a nyílást főzőcérnával bevarrjuk.

6. A levet ismét felforraljuk, és a szárnyast beletesszük, kb. 90 percig főzzük.

7. A káposztát (csak a szívét, a közepét használjuk fel) 15 percig sós vízben főzzük, majd 6 részre vágjuk. A sárgarépát, a póréhagymát megtisztítjuk, és a káposztával együtt a levesbe tesszük. Még 15 percig együtt főzzük.

8. A csirkét és a zöldségeket kivesszük a levesből, melegen tartjuk. A levest leszűrjük. A rusztikus kenyérszeleteket megpirítjuk, és a levesestálba tesszük. A levest ráöntjük, tálaljuk. A csirkét felaprítjuk, a tölteléket felszeleteljük, a zöldségekkel együtt tálra rendezzük, és a leves után kínáljuk.

Csirkehúsos egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 310 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Csirkehúsos egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
könyvek