Csirkehúsos egytál
Poulet au pot



Elkészítés:
1. A zellert, a sárgarépákat és a hagymát megtisztítjuk, a hagymát a szegfűszeggel megtűzdeljük.
2. A csirke belsőségeit a zellerrel, a sárgarépával, a hagymával, az egész borssal és a sóval 4 liter vízben feltesszük főni. 30 percig forraljuk, közben a levéről többször lemerjük a habot, majd a levet leszűrjük, félretesszük.
3. A töltelékhez a fehérkenyeret a tejbe áztatjuk, ha megszívta magát, kinyomkodjuk.
4. A sonkát és a korábban félretett belsőségeket a fokhagymával ledaráljuk, ezután a kenyérrel, a petrezselyemmel, a tárkonnyal, és a tojással alaposan elkeverjük. Megborsozzuk (a sonka általában elég sós, ezért a sóval óvatosan bánjunk).
5. A csirke hasüregét a töltelékkel megtöltjük, és a nyílást főzőcérnával bevarrjuk.
6. A levet ismét felforraljuk, és a szárnyast beletesszük, kb. 90 percig főzzük.
7. A káposztát (csak a szívét, a közepét használjuk fel) 15 percig sós vízben főzzük, majd 6 részre vágjuk. A sárgarépát, a póréhagymát megtisztítjuk, és a káposztával együtt a levesbe tesszük. Még 15 percig együtt főzzük.
8. A csirkét és a zöldségeket kivesszük a levesből, melegen tartjuk. A levest leszűrjük. A rusztikus kenyérszeleteket megpirítjuk, és a levesestálba tesszük. A levest ráöntjük, tálaljuk. A csirkét felaprítjuk, a tölteléket felszeleteljük, a zöldségekkel együtt tálra rendezzük, és a leves után kínáljuk.