Zsírjában eltett kacsacomb
Confit de canard



Elkészítés:
1. A kacsacombokat jól besózzuk, és 1 éjszakán át állni hagyjuk.
2. Felhasználás előtt a húst alaposan lemossuk, szárazra töröljük. A bőrével lefelé nagy, mély sütőedénybe tesszük, és a zsírt hozzáadjuk.
3. Kis lángon 120-180 percig sütjük (45 perc után a zsírnak a combokat teljesen el kell fednie). Akkor kész a sült, ha villával megszúrva nem jön ki vér a húsból.
4. A combokat kivesszük a zsiradékból, négyesével, vagy hatosával cserépedénybe vagy hőálló üvegtálba tesszük, a forró zsírt ráöntjük, hogy teljesen elfedje. Celofánnal letakarjuk és az edényt lezárjuk. Hideg, sötét helyen tárolva akár egy évig is megőrzi szavatosságát. A combokat befőttesüvegben 45 percig sterilizálhatjuk is.
5. Felhasználáskor a húst kivesszük a zsírból, és a saját zsírjában barnára pirítjuk. Utána gyakori forgatás közben alaposan átmelegítjük. Egytáléteéek készítésénél egyszerűen kivesszük a zsírból, és felmelegítjük a többi hozzávalóval együtt.