Zsírjában eltett kacsacomb

Confit de canard

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zsírjában eltett kacsacomb
Eljárások: hűtés, konfitálás, sütés
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
83 és ⅓ dkg kacsazsír
10 db zsíros kacsacomb
10 dkg durva szemcséjű tengeri só

Elkészítés:

1. A kacsacombokat jól besózzuk, és 1 éjszakán át állni hagyjuk.

2. Felhasználás előtt a húst alaposan lemossuk, szárazra töröljük. A bőrével lefelé nagy, mély sütőedénybe tesszük, és a zsírt hozzáadjuk.

3. Kis lángon 120-180 percig sütjük (45 perc után a zsírnak a combokat teljesen el kell fednie). Akkor kész a sült, ha villával megszúrva nem jön ki vér a húsból.

4. A combokat kivesszük a zsiradékból, négyesével, vagy hatosával cserépedénybe vagy hőálló üvegtálba tesszük, a forró zsírt ráöntjük, hogy teljesen elfedje. Celofánnal letakarjuk és az edényt lezárjuk. Hideg, sötét helyen tárolva akár egy évig is megőrzi szavatosságát. A combokat befőttesüvegben 45 percig sterilizálhatjuk is.

5. Felhasználáskor a húst kivesszük a zsírból, és a saját zsírjában barnára pirítjuk. Utána gyakori forgatás közben alaposan átmelegítjük. Egytáléteéek készítésénél egyszerűen kivesszük a zsírból, és felmelegítjük a többi hozzávalóval együtt.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Zsírjában eltett kacsacomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1017 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Zsírjában eltett kacsacomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recepttár