Kakas borban

Coq au vin

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kakas borban
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 üveg vörös burgundi bor
1 db 200 dkg-os, egész kakas
1 evőkanál durvára vágott petrezselyemzöld
15 dkg szalonna
6 szál újhagyma
1 evőkanál liszt
5 dkg vaj
6 szem fekete bors
1 csokor csombor
1 csokor kakukkfű
3 gerezd fokhagyma
1 szelet zellergumó
1 szál sárgarépa
25 dkg csiperkegomba
vagy
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kakast megmossuk, felaprítjuk.

2. A zöldséget megtisztítjuk, a zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk.

3. A kakast a zöldségekkel, a fokhagymával, a babérlevéllel, a kakukkfűvel, a csomborral és az egész borssal összekevert burgundi borban (általában jó évjáratú pinot noir-t használnak hozzá) letakarva egy éjszakán át hideg helyen pácoljuk.

4. Másnap a húst kivesszük a pácléből, szárazra töröljük, és 4 dkg vajon megbarnítjuk. A pácléből a zöldséget és a zöldfűszereket mellé tesszük. Meglisztezzük, megsózzuk és borsozzuk.

5. A páclével felöntjük, felforraljuk, és a hozzávalókat kb. 120 percig főzzük.

6. Az újhagymát, a gombát megtisztítjuk, félbevágjuk, a szalonnát felcsíkozzuk, és a felforrósított maradék vajon megpároljuk, majd kivesszük.

7. A húst kivesszük és a gombás keverékkel együtt melegen tartjuk. A hús megmaradt főzőlevét sűrűre befőzzük, ízesítjük, és ráöntjük a húsra meg a gombás keverékre. A petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Kakas borban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 469 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Kakas borban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szólj hozzá, értékelj