Narancsos kacsa

Canard a l'orange

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Narancsos kacsa
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db narancs
1 db 200 dkg-os, egész kacsa
3 evőkanál mogyoróolaj
½ dl madeira bor
1 csokor kakukkfű
1 szelet zellergumó
1 szál sárgarépa
3 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kacsát konyhakészre előkészítjük. A szárnyakat és a nyakat levágjuk.

2. A hagymát meghámozzuk, és felaprítjuk. A kacsaaprólékot és a belsőségeket a hagymával a felforrósított vajon megpároljuk.

3. A zellert és sárgarépát megtisztítjuk, a kakukkfüvet leöblítjük, a kacsához adjuk, megsózzuk, borsozzuk. A fehérborral, a madeira borral és 2 dl vízzel felöntjük. 45 percig főzzük, majd a húst lecsepegtetjük, a levet félretesszük.

4. Az egyik narancs héját lefejtjük, vékony csíkokra vágjuk, forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd félretesszük. A narancs levét kifacsarjuk.

5. Az olajat felhevítjük, és a kacsa mindkét oldalát jól megpirítjuk benne. A zsiradékot leöntjük róla, az aprólék levét és a narancs levét pedig ráöntjük, lefedjük, és kis lángon 60 percig főzzük.

6. Mikor megsült, hozzáadjuk a narancshéjat és a Cointreau-t beleöntjük, és még 5 percig forraljuk. A kacsát kivesszük, melegen tartjuk.

7. A pecsenyelevet tovább hevítjük, amíg besűrűsödik, majd beletesszük a második, karikákra vágott narancsot ( a levét felfogjuk), és rövid ideig állni hagyjuk.

8. A szárnyast feldaraboljuk, előmelegített tálra rendezzük, a narancsszeletekkel díszítjük, és leöntjük a felfogott narancslével.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Narancsos kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2166 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Narancsos kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
pinterest