Nyúlhúsos pástétom

Terrine de lapin

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Nyúlhúsos pástétom
Adag: 10-12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg szalonna
30 dkg nyúlhús
1 db tojás
2 evőkanál konyak
1 teáskanál finomra vágott kakukkfű
1 teáskanál finomra vágott majoránna
20 dkg sertéstarja
10 dkg tyúkmáj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A nyúlhúst vékony csíkokra vágjuk. A töltelékhez a májat, a többi húst, valamint a szalonna kétharmadát ledaráljuk.

2. A pürét a zöldfűszerekkel, a konyakkal, borssal, sóval, valamint a tojással összekeverjük.

3. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A maradék szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy agyagedényt kibélelünk vele.

4. Felváltva a tölteléket és a nyúlhúst beletöltjük, majd a maradék szalonnacsíkokkal betakarjuk.

5. Lefedjük, és az előmelegített sütőben, vízfürdőbe állítva kb. 90 percig sütjük. Ha kész 6 órára hideg helyre tesszük. Utána szeletelve kínáljuk.

Nyúlhúsos pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 575 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Nyúlhúsos pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon