Szárnyasmájas pástétom

Terrine de foie de volaille

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szárnyasmájas pástétom
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg tyúkhús
15 dkg borjúhús
20 dkg tyúkmáj
25 dkg pulykamell
10 dkg szalonna
2 teáskanál
1 és ¼ dl portói bor
1 mokkáskanál durvára tört fehér bors
1 mokkáskanál finomra vágott kakukkfű
1 evőkanál apróra vágott mogyoróhagyma
1 teáskanál édes vörösborecet

Elkészítés:

1. A kétféle májat az ecettel lecsöpögtetjük, tálba tesszük.

2. A mogyoróhagymát egy babérlevéllel, a kakukkfűvel, a borssal és a borral jól összekeverjük, a májra öntjük, letakarjuk, és egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácoljuk.

3. Felhasználáskor a sütőt 175 fokra előmelegítjük. A pulykamájat a pácból kivesszük, a tyúk- és a borjúhússal ledaráljuk, megsózzuk, a páclével összekeverjük. A tölteléket három részre osztjuk.

4. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és az agyagedényt kibéleljük velük. A töltelék harmadát beletöltjük.

5. A tyúkmájat felkockázzuk és a töltelék másik harmadával elkeverjük, majd a formába töltjük. Végezetül a maradék tölteléket is beletöltjük, elsimítjuk, és a babérlevelekkel letakarjuk.

6. A pástétomot az előmelegített sütőben, vízfürdőbe állítva, 60-90 percig sütjük. Hagyjuk egészen kihűlni, majd 24 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Utána szeletelve kínáljuk.

Szárnyasmájas pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 457 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Szárnyasmájas pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szólj hozzá, értékelj