Hamuban sült szarvasgomba

Truffes sous la cendre

| Hamuban sült szarvasgomba receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Hamuban sült szarvasgomba
Eszközök: grillező, grillrács
Eljárások: göngyölés, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szem szarvasgomba
4 vékony szelet szalonna
1 pohár pezsgő
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szarvasgombát megtisztítjuk, finoman megsózzuk, és leöntjük a pezsgővel.

2. Minden szarvasgombát begöngyölünk egy szelet szalonnába.

3. Majd két réteg sütőpapírba tekerjük, amit kívülről megnedvesítünk.

4. Kandallóban, vagy szabadtéri grillben először forró hamuval, majd parázzsal befedjük, és a szarvasgombát 45 percig sütjük. Textilszalvétára tesszük, és friss vajjal tálaljuk.

A receptet a francia konyhaművészet egyik legendás alakjának, Auguste George Escoffier-nek (1846-1935) köszönhetjük.
Hamuban sült szarvasgomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 389 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Hamuban sült szarvasgomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
twitter