Szarvasgombás omlett

Omelette aux truffes

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Szarvasgombás omlett
Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 db tojás
9 kisebb szarvasgomba
kevés vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szarvasgombát letisztítjuk, vékonyan felszeteljük. A két legszebb szeletet félretesszük, a maradékot finomra kockázzuk.

2. A tojást felverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A felkockázott szarvasgombát belekeverjük.

3. Serpenyőben kevés vajat felolvasztunk, és a tojást beleöntjük. Amikor a massza kezd összeállni, villával a serpenyő aljáról és oldaláról elválasztjuk.

4. Hagyjuk kicsit megbarnulni, majd előmelegített tányérra csúsztatjuk. A két szép szelet szarvasgombával díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Jó tanács egy olcsóbb módszerhez: a szarvasgombát friis felvert tojással befőttesüvegben hideg, sütés helyre tesszük. Három nap alatt a tojás átveszi a gomba ízét, és szarvasgomba ízű omlett készíthető belőle. Magát a gombát pedig más ételhez felhasználhatjuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Szarvasgombás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1071 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Szarvasgombás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
pinterest