Szarvasgombás omlett
Omelette aux truffes
Elkészítési idő:
10 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A szarvasgombát letisztítjuk, vékonyan felszeteljük. A két legszebb szeletet félretesszük, a maradékot finomra kockázzuk.
2. A tojást felverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A felkockázott szarvasgombát belekeverjük.
3. Serpenyőben kevés vajat felolvasztunk, és a tojást beleöntjük. Amikor a massza kezd összeállni, villával a serpenyő aljáról és oldaláról elválasztjuk.
4. Hagyjuk kicsit megbarnulni, majd előmelegített tányérra csúsztatjuk. A két szép szelet szarvasgombával díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Jó tanács egy olcsóbb módszerhez: a szarvasgombát friis felvert tojással befőttesüvegben hideg, sütés helyre tesszük. Három nap alatt a tojás átveszi a gomba ízét, és szarvasgomba ízű omlett készíthető belőle. Magát a gombát pedig más ételhez felhasználhatjuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.