Szarvasgombás zsemle

Petits pains aux truffes

| Szarvasgombás zsemle receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Szarvasgombás zsemle
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 diónyi szarvasgomba
1 és ¼ dl langyos víz
1 csipet
1 csipet kristálycukor
7 gramm élesztő
kevés tej

Elkészítés:

1. A lisztet edénybe szitáljuk, a közepébe kis gödröcskét nyomunk, az élesztőt, a sót és a cukrot beletesszük.

2. A langyos vizet is beleöntjük, majd az egészet jól összegyúrjuk, hogy a tészta egyenletes legyen és elváljon az edény oldalától. Konyharuhával letakarjuk, 180 percig meleg, huzatmentes helyen kelesztjük.

3. Majd a tésztát ismételten átgyúrjuk, és 4 egyforma részre osztjuk. A sütőt közben 50 fokra előmelegítjük.

4. A tésztadarabokat kinyújtjuk, mindegyik közepébe egy megtisztított, megszárított szarvasgombát teszünk, majd kerek zsemlékké formázzuk.

5. A megvajazott sütőlapra tesszük, és az előmelegített sütőben 15 percig kelesztjük. Kivesszük, a sütőt felhevítjük 200 fokra, a zsemléket visszatesszük, és 15 perc alatt megsütjük.

6. Ekkor a tejjel megspricceljük, és még 5 perc alatt barnára sütjük. Friss vajjal és tengeri sóval tálaljuk.

Szarvasgombás zsemle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 455 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Szarvasgombás zsemle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
pinterest