Szarvasgombás zsemle
Petits pains aux truffes



Elkészítés:
1. A lisztet edénybe szitáljuk, a közepébe kis gödröcskét nyomunk, az élesztőt, a sót és a cukrot beletesszük.
2. A langyos vizet is beleöntjük, majd az egészet jól összegyúrjuk, hogy a tészta egyenletes legyen és elváljon az edény oldalától. Konyharuhával letakarjuk, 180 percig meleg, huzatmentes helyen kelesztjük.
3. Majd a tésztát ismételten átgyúrjuk, és 4 egyforma részre osztjuk. A sütőt közben 50 fokra előmelegítjük.
4. A tésztadarabokat kinyújtjuk, mindegyik közepébe egy megtisztított, megszárított szarvasgombát teszünk, majd kerek zsemlékké formázzuk.
5. A megvajazott sütőlapra tesszük, és az előmelegített sütőben 15 percig kelesztjük. Kivesszük, a sütőt felhevítjük 200 fokra, a zsemléket visszatesszük, és 15 perc alatt megsütjük.
6. Ekkor a tejjel megspricceljük, és még 5 perc alatt barnára sütjük. Friss vajjal és tengeri sóval tálaljuk.