Provence-i zöldségleves
Soupe au pistou



Elkészítés:
1. A fehérbabot 60 percig sós vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk.
3. Másfél liter sós vizet felforralunk, és a zöldségeket - a cukkini kivételével -, valamint az előfőzött babot 15 percig főzzük benne, utána a cukkinit is beletesszük.
4. További 15 perc után a tésztát is belerakjuk, és még 10 percig főzzük. A levest levesestálba áttöltjük, és melegen tartjuk.
5. A pistou elkészítéséhez a bazsalikomot és a megtisztított fokhagymát mozsárban összetörjük, és a parmezánnal elkeverjük.
6. Folyamatos kevergetéssel az olívaolajat belecsöpögtetjük, hogy a keverék folyékony legyen. A levesbe kanalazzuk, és tálaljuk.