Provence-i zöldségleves

Soupe au pistou

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Provence-i zöldségleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db paradicsom
1 kisebb cukkini
2 szál póréhagyma
15 dkg zöldbab
2 szál zsenge sárgarépa
15 dkg fehérbab
A pistou-hoz:
6 evőkanál olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fehérbabot 60 percig sós vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk.

3. Másfél liter sós vizet felforralunk, és a zöldségeket - a cukkini kivételével -, valamint az előfőzött babot 15 percig főzzük benne, utána a cukkinit is beletesszük.

4. További 15 perc után a tésztát is belerakjuk, és még 10 percig főzzük. A levest levesestálba áttöltjük, és melegen tartjuk.

5. A pistou elkészítéséhez a bazsalikomot és a megtisztított fokhagymát mozsárban összetörjük, és a parmezánnal elkeverjük.

6. Folyamatos kevergetéssel az olívaolajat belecsöpögtetjük, hogy a keverék folyékony legyen. A levesbe kanalazzuk, és tálaljuk.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Provence-i zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 48 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Provence-i zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél