Hagymaleves
Soupe a l'oignon



Elkészítés:
1. A hagymát meghámozzuk, vékonyra szeljük, majd a felforrósított vajon üvegesre pároljuk.
2. A liszttel megszórjuk, és folyamatos kevergetés közben megbarnítjuk. Borssal fűszerezzük.
3. A bort és a húsalaplevet apránként beleöntjük, megsózzuk, és 30 percig forraljuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
4. A bagettszeleteket megpirítjuk. A hagymalevest 4 tűzálló levestálkába öntjük. Mindegyikre óvatosan 2-2 szelet bagettet teszünk.
5. Megszórjuk a reszelt sajttal, majd az előmelegített sütőben a sajtot ráolvasztjuk.
Marhahúsalaplé

1. A hozzávalókat nagy fazékba rakjuk, és alacsony hőfokon 180 percig gyöngyözve főzzük.
2. Leszedjük a habot a tetejéről.