Hagymaleves

Soupe a l'oignon

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagymaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg vöröshagyma
10 dkg reszelt gruyere sajt
8 szelet bagett
2 evőkanál liszt
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát meghámozzuk, vékonyra szeljük, majd a felforrósított vajon üvegesre pároljuk.

2. A liszttel megszórjuk, és folyamatos kevergetés közben megbarnítjuk. Borssal fűszerezzük.

3. A bort és a húsalaplevet apránként beleöntjük, megsózzuk, és 30 percig forraljuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

4. A bagettszeleteket megpirítjuk. A hagymalevest 4 tűzálló levestálkába öntjük. Mindegyikre óvatosan 2-2 szelet bagettet teszünk.

5. Megszórjuk a reszelt sajttal, majd az előmelegített sütőben a sajtot ráolvasztjuk.

Marhahúsalaplé

Marhahúsalaplé
100 dkg marhacsont
150 dkg marhahús
1 evőkanál tengeri só
2 gerezd fokhagyma
2 db érett paradicsom
2 szál zellerszár
1 szál póréhagyma
1 fej negyedelt hagyma
1 szál félbevágott sárgarépa
50 dl víz

1. A hozzávalókat nagy fazékba rakjuk, és alacsony hőfokon 180 percig gyöngyözve főzzük.

2. Leszedjük a habot a tetejéről.

Hagymaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 595 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Hagymaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista