Charente-i kagyló

Mouclade charentaise

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván drága
Charente-i kagyló
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg créme fraiche
200 dkg fekete kagyló
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 teáskanál currypor
1 evőkanál liszt
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylót alaposan lekeféljük, és megmossuk. A szakállát eltávolítjuk.

2. A mogyoróhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd mélyebb edényben 2 dkg vajon megpároljuk. Felöntjük a borral, és felforraljuk.

3. A kagylót beletesszük, lefedjük, időnként összerázva főzzük. Mikor a kagylók kinyílnak (kb. 7 perc), a levet konyharuhán edénybe átszűrjük. A héjakat eltávolítjuk és a kagylót melegen tartjuk.

4. A megtisztított, apróra vágott fokhagymát a maradék vajon megpároljuk, kevés lisztet szórunk bele (nem barnítjuk meg), és apránként beleöntjük a kagylólevet. Levesszük a tűzről.

5. A tojássárgáját a creme fraiche-sel és a curryporral elkeverjük, és belekeverjük a mártásba. Sóval, borssal és a petrezselyemmel ízesítjük, majd folyamatos kevergetés közben felhevítjük.

6. A kagylót tálra rendezzük, leöntjük a mártással, így kínáljuk.

Charente-i kagyló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 935 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Charente-i kagyló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista