Vörös keszeg provence-i módra

Dorade rose a la provencale

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vörös keszeg provence-i módra
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db paradicsom
100 dkg vörös keszeg
1 mokkáskanál finomra vágott kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
2 szál petrezselyem
1 szál kapor
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A keszeget konyhakészre előkészítjük, hideg vízzel leöblítjük, szárazra töröljük.

2. A hal belsejét néhány csepp olívaolajjal kikenjük, a leöblített kaprot és petrezselymet beletesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

3. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zöldségeket tűzálló edénybe tesszük, az olívaolajjal meglocsoljuk, megsózzuk, megborsozzuk.

4. A hal mindkét oldalát bevagdossuk, és szintén megfűszerezzük, majd rátesszük a zöldségre.

5. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Vörös keszeg provence-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 639 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Vörös keszeg provence-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
most van szezonja