Sült ördöghal

Roti de lotte

| Sült ördöghal receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Sült ördöghal
Eljárások: hámozás, sütés, tűzdelés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg konyhakész ördöghal
5 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 240 fokra előmelegítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, a halat megtűzdeljük vele.

2. Kevés olajjal megkenjük és megfűszerezzük.

3. Az olívaolajat hőálló sütőedénybe öntjük, beletesszük a halat, és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, közben a hal levével többször megöntözzük.

4. Ha kész, szeletekre vagy kisebb darabokra vágjuk. Ratatouille, fehérbormártás vagy zellerpüré illik hozzá.

Fehérbormártás

Fehérbormártás
3 dl fehérbor
1.5 dkg vaj
4 dl tejszín
3 fej finomra vágott mogyoróhagyma
3 dl tyúkhúsalaplé vagy
3 dl halalaplé
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

1. Öntöttvas serpenyőben, kis lángon, a vajat felolvasztjuk. Beletesszük a mogyoróhagymát, puhára és üvegesre pároljuk benne, de ne piruljon meg.

2. Hozzáöntjük a fehérbort, fakanállal felkaparjuk a serpenyő aljáról is a zsiradékot, majd erősebb lángon a felére beforraljuk. Felöntjük a tyúkhúsalaplével vagy a halalaplével, és addig főzzük, amíg 1 dl marad belőle.

3. Belekeverjük a tejszínt, és a mártást tovább főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy nem folyik le egy kanál hátáról.

4. Finom szűrőn átszűrjük, majd sóval, borssal ízesítjük. Melegen tálaljuk. Vízgőz felett még fél órán át melegen tarthatjuk. A víznek nem szabad forrnia alatta, hogy a mártás hozzávalói ne csapódjanak ki. 1 adag 3 dl.

Ratatouille

Ratatouille
35 dkg darabolt padlizsán
35 dkg szeletelt cukkini
5 evőkanál olívaolaj
2 fej szeletelt vöröshagyma
4 nagy gerezd zúzott fokhagyma
4 nagy érett, darabolt paradicsom
2 szál petrezselyem
2 ág friss kakukkfű
2 szál friss bazsalikom
1 szál szárzeller
0.5 teáskanál kristálycukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez::
igény szerint friss bazsalikomlevél

1. Nagy tűzálló edényben felforrósítjuk az olajat. A vöröshagymát 3 percig kevergetjük benne, majd a fokhagymát hozzáadva további 3 perc alatt üvegesre pirítjuk.

2. Beleforgatjuk a padlizsánt, a cukkinit, a hámozott, kimagozott paradicsomot, a fűszercsokrot, sózzuk, borsozzuk. A fűszercsokrot 2 szál petrezselyemből, 2 friss kakukkfűágból, 2 szál friss bazsalikomból és 1 szárzellerből kötjük. Takaréklángon, lefedve 45 percig pároljuk. A fedőt legalább az első 15 percben ne emeljük fel.

3. Megkóstoljuk, és szükség esetén ismét sózzuk, borsozzuk. Meghintjük bazsalikomlevelekkel. Tálalhatjuk azonnal melegen, de hidegen is finom.

Sült ördöghal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 596 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Sült ördöghal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon