Húsgombóc sörmártásban

Ballakes a la biere

| Húsgombóc sörmártásban receptek
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsgombóc sörmártásban
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl sör
1 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
7 dkg vaj
2 db tojás
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 evőkanál finomra vágott kakukkfű
2 szelet fehérkenyér
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kenyeret vízbe áztatjuk, ha megszívta magát, alaposan kinyomkodjuk.

2. A hagymát apróra vágjuk, majd a darált húsokkal, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel, a tojással, a szerecsendióval, a sóval és a fekete borssal összekeverjük. A húsmasszából nagy gombócokat formázunk.

3. A mogyoróhagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd 2 dkg vajon megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, sóval, borssal meghintjük, a sört beleöntjük és felforraljuk.

4. A maradék vajat felforrósítjuk, és a húsgombócokat körben megbarnítjuk benne. Mihelyt megbarnultak, a sörmártást ráöntjük, és kis lángon, kb. 30 percig főzzük. Közben a húst háromszor forgatjuk meg. Sült krumplival kínáljuk.

Húsgombóc sörmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 467 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Húsgombóc sörmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
pinterest