Húsgombóc sörmártásban
Ballakes a la biere



Elkészítés:
1. A kenyeret vízbe áztatjuk, ha megszívta magát, alaposan kinyomkodjuk.
2. A hagymát apróra vágjuk, majd a darált húsokkal, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel, a tojással, a szerecsendióval, a sóval és a fekete borssal összekeverjük. A húsmasszából nagy gombócokat formázunk.
3. A mogyoróhagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd 2 dkg vajon megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, sóval, borssal meghintjük, a sört beleöntjük és felforraljuk.
4. A maradék vajat felforrósítjuk, és a húsgombócokat körben megbarnítjuk benne. Mihelyt megbarnultak, a sörmártást ráöntjük, és kis lángon, kb. 30 percig főzzük. Közben a húst háromszor forgatjuk meg. Sült krumplival kínáljuk.