Malacpástétom mogyoróval

Pate de marcassin aux noisette

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Malacpástétom mogyoróval
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál mogyoró
40 dkg malachús
20 dkg szalonna
5 evőkanál portói bor
2 evőkanál whisky
2 db tojás
1 teáskanál finomra vágott kakukkfű
15 dkg sertésmáj
35 dkg sertésnyak
10 dkg szárnyasmáj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szárnyasmájat megtisztítjuk, pürésítjük. A sertésnyakat megnyúzzuk, és a malachússal, valamint a sertésmájjal együtt ledaráljuk.

2. A kakukkfüvet, a tojást, a whiskyt és a portóit is belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A szárnyasmájjal alaposan összedolgozzuk.

3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A szalonnát vékonyra szeljük, egy laposabb tűzálló tálat kibélelünk vele. Félig megtöltjük a pürésített hús-máj keverékkel, a mogyorót rászórjuk, és a maradék töltelékkel feltöltjük. Rátesszük a babérlevelet, és a maradék szalonnaszeletekkel befedjük.

4. Az edényt alufóliával lefedjük, vízfürdőben az előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

5. Ha kész, a fóliát eltávolítjuk, a pástétomot hagyjuk kihűlni, majd lefedve éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a szalonnát és a babérlevelet eltávolítjuk, a pástétomot kiborítjuk a formából, felszeletelve kínáljuk.

Malacpástétom mogyoróval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 261 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Malacpástétom mogyoróval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
facebook