Burgonyapüré kelbimbóval és sárgarépával

Stoemp aux choux de Bruxelles et carottes

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyapüré kelbimbóval és sárgarépával
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
50 dkg kelbimbó
1 csomag bouquet garni
6 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kelbimbót megtisztítjuk, félbevágjuk, a sárgarépát megpucoljuk, harmadoljuk.

2. A fele vajat felforrósítjuk, és a zöldségeket 10 percig pároljuk benne, majd leöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, és a leöblített fűszercsokrot is beletesszük. 5 percig főzzük

3. Közben a krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, a zöldségekhez adjuk, és még 15 percig főzzük. Ha a víz elpárolog, utánatöltünk egy keveset.

4. Amikor minden megpuhult, a zöldségeket villával durvára összenyomjuk. Sózzuk, borsozzuk, a szerecsendiót meg a maradék vajat beletesszük, jól elkeverjük és tálaljuk.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 csokor friss petrezselyemzöld
1 csokor friss kakukkfű
1 csokor friss zeller

A babérlevelet, zellert, kakukkfüvet, petrezselymet összekötözzük vagy a hozzávalókat tüllzacskóba rakjuk és a zacskó száját összekötjük.

Burgonyapüré kelbimbóval és sárgarépával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 120 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Burgonyapüré kelbimbóval és sárgarépával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szótár