Osztriga pezsgőben

Huitres au champagne

| Osztriga pezsgőben receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván drága
Osztriga pezsgőben
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl pezsgő
12 db osztriga
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az osztrigahéjat speciális késsel kinyitjuk, a kagylóhúst kivesszük, közben felfogjuk a levét. Ügyeljünk arra, hogy a héj mélyebb oldala ne sérüljön meg, mert a tálaláshoz szükség lesz rá.

2. A sütőt 120 fokra előmelegítjük. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

3. Az osztrigát a pezsgőhöz öntött osztrigalében kis lángon rövid ideig főzzük, majd kivesszük és visszahelyezzük a héjába. Előmelegített sütőben melegen tartjuk.

4. A visszamaradt levet a negyedére elfőzzük, a creme fraiche-t beleöntjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, a mártást megfűszerezzük.

5. Az osztrigát leöntjük a mártással, egy-egy pohár pezsgő kíséretében azonnal tálaljuk.

Osztriga pezsgőben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 479 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Osztriga pezsgőben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szótár