Kagyló csirke módra

Moules a la poulette

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kagyló csirke módra
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg fekete kagyló
50 dkg csiperkegomba
vagy
2 és fél dl száraz fehérbor
1 db citrom leve
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylókat folyó hideg vízben alaposan megmossuk, lekeféljük, kiválogatjuk, a kinyílt vagy sérült példányokat kidobjuk.

2. A mogyoróhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és a citromlével meg a borral nagyméretű edénybe tesszük. Alaposan megborsozzuk.

3. A kagylókat beletesszük és felforraljuk.

4. A gombát megtisztítjuk, egész vékonyra vágjuk, és a creme fraiche-sel ráöntjük a kagylóra. 10 percig főzzük.

5. Megsózzuk, és tálaljuk.

Kagyló csirke módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 453 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Kagyló csirke módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
cikkek