Feketekagyló fehérborban

Moules au vin blanc

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Feketekagyló fehérborban
Eszközök: borsdaráló, kés, lábas, tűzhely
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg fekete kagyló
másfél dl száraz fehérbor
3 dkg vaj
1 kisebb zellergumó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A kagylót folyó hideg vízben megmossuk, lekeféljük. A nyitott vagy sérült példányokat kiválogatjuk, kidobjuk.

2. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük, a zellert megtisztítjuk, darabokra vágjuk.

3. A hagymát, a zellert meg a kagylókat mélyebb edénybe tesszük, és ráöntjük a bort, majd alaposan megborsozzuk.

4. Lefedjük, és a kagylókat addig főzzük, míg kinyílnak.

5. Ekkor beletesszük a vajat, és az edényt többször összerázzuk, hogy az olvadó vaj a lében jól elkeveredjen. A kagylókat az edényből azonnal tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Feketekagyló fehérborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 791 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Feketekagyló fehérborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
vegetáriánus ételek