Feketekagyló fehérborban
Moules au vin blanc
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A kagylót folyó hideg vízben megmossuk, lekeféljük. A nyitott vagy sérült példányokat kiválogatjuk, kidobjuk.
2. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük, a zellert megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
3. A hagymát, a zellert meg a kagylókat mélyebb edénybe tesszük, és ráöntjük a bort, majd alaposan megborsozzuk.
4. Lefedjük, és a kagylókat addig főzzük, míg kinyílnak.
5. Ekkor beletesszük a vajat, és az edényt többször összerázzuk, hogy az olvadó vaj a lében jól elkeveredjen. A kagylókat az edényből azonnal tálaljuk.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.