Angolna zöld mártásban

Anguilles au vert

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Angolna zöld mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg paraj
100 dkg angolna
1 db citrom
2 db finomra vágott borsmustárlevél
1 teáskanál finomra vágott kakukkfű
1 teáskanál finomra vágott tárkony
1 teáskanál finomra vágott csombor
1 teáskanál finomra vágott zsálya
1 teáskanál finomra vágott vérfű
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
2 evőkanál finomra vágott turbolya
4 dl halalaplé
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az angolnát megnyúzzuk, konyhakészre előkészítjük, és 6-8 cm-es darabokra vágjuk.

2. A mogyoróhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd a felforrósított vajon megpároljuk.

3. A halat beletesszük, és együtt tovább pároljuk, míg a húsa kifehéredik.

4. A halalaplével és a fehérborral lehűtjük, és kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Az angolnát kivesszük és félretesszük.

5. A halalaplevet a negyedére befőzzük.

6. A parajt alaposan megmossuk, megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a zöldfűszerekkel együtt beletesszük a hallébe. Egyszer jól felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, és a tojássárgájával besűrítjük.

7. Az angolnadarabokat a zöld mártásban -melegen vagy hidegen -, a karikákra szelt citrommal díszítve tálaljuk.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Angolna zöld mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 625 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Angolna zöld mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
twitter