Töltött körte
Desszertek | Töltött párolt körte receptek
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 2 főre
Elkészítés:
1. A vizet 1 evőkanál citromlével és a cukorral felforraljuk.
2. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk.
3. A fél körtéket belerakjuk a szirupba, és néhány perc alatt csupán annyira pároljuk meg, hogy a gyümölcs még kemény maradjon.
4. A maradék citromlevet összekeverjük a darált dióval, a tejföllel és a vaníliás cukorral. Ebből a masszából kis golyócskákat gyúrunk.
5. A körtéket kivesszük a szirupból, a magház helyét megtöltjük a diós golyócskákkal.
6. A gyümölcsre - ahogy a képen is látszik - ízlés szerint önthetünk csokoládéöntetet, a tetejére pedig tehetünk tejszínhabot.