Töltött körte

| Töltött párolt körte receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött körte
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg darált dió
4 db keményebb körte
5 dl víz
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. A vizet 1 evőkanál citromlével és a cukorral felforraljuk.

2. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk.

3. A fél körtéket belerakjuk a szirupba, és néhány perc alatt csupán annyira pároljuk meg, hogy a gyümölcs még kemény maradjon.

4. A maradék citromlevet összekeverjük a darált dióval, a tejföllel és a vaníliás cukorral. Ebből a masszából kis golyócskákat gyúrunk.

5. A körtéket kivesszük a szirupból, a magház helyét megtöltjük a diós golyócskákkal.

6. A gyümölcsre - ahogy a képen is látszik - ízlés szerint önthetünk csokoládéöntetet, a tetejére pedig tehetünk tejszínhabot.

Töltött körte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1008 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Töltött körte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
facebook