Paprikás csirke

| Paprikás csirke receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paprikás csirke
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 pohár tejföl
1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika
1 kisebb konyhakész csirke
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A konyhakész, de belsőségeit megtartó csirkét megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.

2. A szalonnát felkockázzuk, mélyebb serpenyőben kiolvasztjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágva a szalonnához adjuk; és aranybarnára pirítjuk.

3. A serpenyőt rövid időre levesszük a tűzről, és a hagymához keverjük a fűszerpaprikát.

4. A csirkedarabokat (a máj kivételével) belerakjuk a serpenyőbe, megpirítjuk, majd kevés levest öntünk rá, és megsózzuk.

5. Lefedjük, és 60 percig kis lángon pároljuk, közben a húst időnként megforgatjuk, ha kell, a levet pótoljuk.

6. A főzési idő lejárta előtt nem sokkal felvagdossuk a májat, és néhány percig együtt főzzük a hússal. Ezután hozzáöntjük a tejfölt, rövid ideig forraljuk. A kész paprikás csirkét galuskával tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Paprikás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 402 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Paprikás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista