Borjúpörkölt

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borjúpörkölt
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg borjúhús
1 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika
2 evőkanál zsír
1 nagyobb fej vöröshagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst kisebb darabokra kockázzuk, a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

2. A zsírt nagyobb főzőedényben felolvasztjuk, és a hagymát megbarnítjuk rajta.

3. Az edényt levesszük a tűzről, a zsiradékhoz adjuk a fűszerpaprikát, a megtisztított, összezúzott fokhagymát, kevés sót, végül pedig a húst.

4. Lefedjük, kis lángon főzzük. Ha a hús alól elfőne a lé, kevés meleg vizet öntünk hozzá, és utánatöltünk többször is, ha a víz elpárolog.

5. A paprikát megmossuk, a paradicsom héját lehúzzuk, mindkettő magjait eltávolítjuk, húsát felkockázzuk.

6. Kb. 15 perc főzési idő után a húshoz rakjuk, és tovább főzzük, míg a hús egészen megpuhul. Végül a fedőt levesszük, és a pörkölt levét teljesen elfőzzük.

Könnyen meghámozható a paradicsom, ha az alját vagy a tetejét keresztirányban bevágjuk, egy pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe mártjuk. Ilyenkor a paradicsomot kicsit megnyomva szinte "kiugraszthatjuk" a héjából.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Borjúpörkölt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2519 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Borjúpörkölt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél