Fűszeres-mandulás lapocskák

Janhagel

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres-mandulás lapocskák
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg szeletelt mandula
1 teáskanál őrölt fahéj
8 dkg hideg vaj
1 csipet
1 késhegynyi őrölt szegfűbors
20 dkg liszt

Elkészítés:

1. A lisztet, a cukrot, a fűszereket és a sót összekeverjük.

2. A vajat kis darabokra vágjuk, és beledolgozzuk a lisztkeverékbe.

3. Mikor a tészta már morzsolódik, apránként néhány teáskanálnyi hideg vizet öntünk bele, összegyúrjuk, míg a tészta összeáll.

4. A tésztából előbb cipót formázunk, majd sütőlap méretű téglalappá nyújtjuk, és kizsírozott sütőlapra tesszük. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.

5. A tojásfehérjét kevés vízzel felverjük, a tészta tetejét megkenjük vele, és a mandulát rászórjuk, finoman rányomkodjuk. Majd a tésztát 5 x 6 cm-es lapokra vágjuk, és az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, míg a mandula kissé megbarnul rajtuk.

6. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, a lapokat - ha kissé összeragadtak - elválasztjuk egymástól, és sütőrácsra átemelve hagyjuk teljesen kihűlni.

Fűszeres-mandulás lapocskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1300 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Fűszeres-mandulás lapocskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szólj hozzá, értékelj