Mikulás-sütemény

Speculaas

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mikulás-sütemény
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 mokkáskanál frissen reszelt gyömbér
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 mokkáskanál őrölt kardamom
1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
1 mokkáskanál őrölt fahéj
½ db citrom reszelt héja
1 db tojás
12 és fél dkg kristálycukor
10 dkg puha vaj
1 teáskanál sütőpor
25 dkg liszt

Elkészítés:

1. A lisztet, a sütőport és a fűszereket összekeverjük.

2. A vajat és a cukrot összedolgozzuk, beletesszük a tojást és a citromhéjat. A lisztkeverék felét és a mandulát belekeverjük a vajas-cukros keverékbe.

3. Végül a maradék lisztet is beleforgatjuk, és az összes hozzávalót sűrű tésztává összegyúrjuk. A tésztát frissen tartó fóliába csomagoljuk, és 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

4. Felhasználáskor a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A speculatius-formákat alaposan kivajazzuk, vékonyan meghintjük liszttel.

5. Minden egyes formácskába belenyomunk kevés tésztát, a felesleget a formapereméről eltávolítjuk. Majd a megformázott tésztát a formából óvatosan a kizsírozott sütőlapra borítjuk.

6. A tésztafigurák méretétől függően az előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. A kész speculatiust hagyjuk a sütőlapon kissé kihűlni, s ekkor egy széles pengéjű késsel a sütemények alá nyúlva, óvatosan levesszük őket a sütőlapról. Sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Mikulás-sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 724 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Mikulás-sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szólj hozzá, értékelj