Holland mazsolás sütemény

Krentewegge

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Holland mazsolás sütemény
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg mazsola
8 dkg olvasztott vaj
2 és fél dl langyos tej
2 és fél dkg élesztő
1 db tojás
1 késhegynyi
25 dkg liszt

Elkészítés:

1. A lisztet nagyméretű edénybe szitáljuk, a sóval és a cukorral elkeverjük. a liszt közepébe kis gödröcskét nyomunk, és beleütjük a tojást.

2. Az élesztőt kevés langyos tejjel elkeverjük, és szintén beleöntjük a lisztkeverékbe, miként a maradék tejjel elkevert felolvasztott vajat is.

3. A hozzávalókat laza tésztává gyúrjuk, a mazsolát is belegyúrjuk. A tésztát hosszúkás kenyérré formázzuk, majd kizsírozott sütőlapra tesszük, és 30 percig kelesztjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

4. A kenyérformát a tojássárgájával megkenjük, és az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, míg a tészta aranybarna lesz.

5. Hagyományosan kávéhoz fogyasztják, de vajjal vagy egy szelet gouda sajttal is ízletes.

Holland mazsolás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 825 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Holland mazsolás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista