Leideni zöldséges tál
Hutspot met klapstuk
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint finomra vágott petrezselyemzöld
igény szerint vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A húst megmossuk, és sós vízben 90 percig főzzük.
2. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk, a sárgarépát és a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk.
3. A zöldségeket beletesszük a húsos edénybe, és még 45 percig főzzük.
4. A húst kivesszük, és felszeleteljük vagy felkockázzuk. A zöldségeket pürésítjük, sóval, borssal ízesítjük.
5. Tálaláskor a húst a zöldségek tetején elrendezzük. A vajat barna habzásig hevítjük, félrehúzzuk, hozzákeverjük a petrezselymet, és a forró ételre öntjük.