Aacheni mézespuszedli

Aachener Printen

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Aacheni mézespuszedli
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg barna kandiscukor
1 teáskanál sütőpor
50 dkg liszt
1 mokkáskanál ánizsmag
25 dkg kandisszirup

Elkészítés:

1. A kandiscukrot összetörjük.

2. A szirupot 3 evőkanál vízzel felmelegítjük, és a kandiscukrot, valamint a cukrozott narancs- és citromhéjat a fűszerekkel együtt hozzáadjuk. Hagyjuk kihűlni.

3. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a sziruppal tésztává dolgozzuk. A tésztát 24 órán át pihentetjük.

4. Felhasználáskor a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és hosszában kb. 3 cm széles és 10 cm hosszú csíkokat vágunk ki belőle.

5. Az előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Ha elkészült, langyosra hűtjük, és a felolvasztott csokoládébevonóval megkenjük.

Az aacheni mézespuszedli a mézeskalács egyik változata. Az őspuszedlit úgy készítették, hogy a tésztáját faformába nyomták, és ilyen módon nyertek belőle figurákat vagy mintázatokat. Amikor a napóleoni időkben a puszedlikészítőknek nem volt nádcukruk és amerikai vadmézük sem, a cukrászoknak répacukrot és -szirupot kellett használniuk. A nyúlósabb, nagyobb tésztát már nem lehetett a hagyományos módon megformázni, így keletkezett a lapos, négyszögletes puszedli, kényszermegoldás született tehát, amelyet Henry Lambertz sütőmester nevéhez kötnek. Tipikus ízét pedig annak köszönheti ez a puszedli, hogy nem oldóik fel benne a kandiscukor.
Aacheni mézespuszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 329 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Aacheni mézespuszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recept beküldése