Német túrótorta

Käsekuchen

Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet
5 dkg porcukor
12 dkg puha vaj
20 dkg liszt
A töltelékhez:
50 dkg túró
5 dkg liszt
10 dkg puha vaj
1 db citrom reszelt héja
4 db tojás
2 evőkanál cseresznyepálinka
8 dkg mazsola
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A tésztaalaphoz a lisztet gyúródeszkára szitáljuk, a közepére kis gödröcskét formálunk.

2. A vajat, a szitált porcukrot, a tojássárgáját és a sót a mélyedésbe tesszük, apránként összekeverjük a liszttel, hogy darabos tésztamasszát kapjunk.

3. A keveréket nagy késsel összevagdossuk, majd kézzel egyenletes tésztává gyúrjuk. A tésztát frissen tartó fóliába csomagolva 60-120 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

4. Felhasználáskor a sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tésztát kerekre nyújtjuk, és egy kerek tortaformába tesszük, majd a tésztaalapot villával többször megszurkáljuk. Az előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.

5. A töltelékhez a mazsolát a pálinkába áztatjuk. A túrót szitán átnyomjuk, és a tojások sárgáját és a cukor felét beletesszük. A masszát alaposan elkeverjük.

6. A citromhéjat, a vajat, a lisztet és a mazsolát is beletesszük, és röviden összekeverjük.

7. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a maradék cukorral megédesítjük. Óvatosan beleforgatjuk a túrómasszába, majd ráöntjük az elősütött tésztára a tortaformában.

8. A felszínét elsimítjuk, és visszatoljuk a sütőbe. A hőmérsékletet 160 fokra csökkentjük, és a süteményt kb. 45 percig sütjük.

9. Ha kész, porcukrot szitálunk rá, ha díszíteni is kívánjuk, akkor a tetejére forró tortarácsot nyomunk, hogy a cukor karamellizálódjon és a torta szép mintás legyen.

Az egyik legkedveltebb német torta, habár minden háziasszony ismeri a túrótorta buktatóit: ha túl melegen sül, felszakad és összeesik. Művészet a megfelelő alapanyag és a sütési hőmérséklet megválasztása.
Német túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1735 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Német túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon