Szilvás sütemény

Pflaumenkuchen

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szilvás sütemény
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg szilva
5 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint őrölt fahéj
A tésztához:
4 evőkanál hideg tej
2 db tojás
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
1 csipet
2 teáskanál sütőpor
40 dkg liszt

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük.

2. A cukrot, a vajat és a tojást habosra keverjük, és beleöntjük a liszt-sütőpor keverékébe.

3. A tejjel egyenletes, közepesen laza tésztává dolgozzuk.

4. A tésztát nagyméretű kizsírozott sütőlapra tesszük. A sütőt 20 fokra előmelegítjük.

5. A gyümölcsöt megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk.

6. A tésztalapot a szilvával tetőcserépszerűen megrakjuk, és az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

7. Sütés után néhány percig pihentetjük. A cukrot összekeverjük a fahéjjal, rászórjuk a süteményre, és felszeteljük.

Kora ősszel köszönt be Németországban a szilvás sütemények szezonja, vidékek és a szilva fajtája szerint más és más néven. Cukorral jól megszórva, frissen, melegen eszik ezt az évszakhoz kötődő csemegét. Kulináris hazája a bajorországi Augsburg. Van, aki a kelt tésztára teszi a szilvát, mások a közepesen kemény, sütőporos tésztára esküsznek, mint amilyen ez a recept is.
Szilvás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 795 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Szilvás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
cikkek