Túrós-morzsás sütemény

Quark-Streuselkuchen

| Túrós morzsasütemény receptek
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Túrós-morzsás sütemény
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A morzsához:
½ rúd vanília
20 dkg vaj
35 dkg liszt
A tésztához:
1 csipet
1 db citrom reszelt héja
2 db tojás
8 dkg vaj
2 és fél dl langyos tej
2 és fél dkg élesztő
40 dkg liszt
A töltelékhez:
25 dkg túró
1 evőkanál rum
½ db citrom leve és reszelt héja
2 és fél dl tej

Elkészítés:

1. A tésztaalaphoz a lisztet tálba szitáljuk, a közepére gödröcskét formázunk, az élesztőt beletesszük. A tej felével és kevés cukorral, valamint a gödröcske széléről kevés liszttel elkeverjük.

2. Letakarjuk, és 15 percre meleg helyre tesszük keleszteni.

3. A vajat a maradék tejben felolvasztjuk, a maradék cukorral, a tojással, a citromhéjjal, a sóval és a szegfűborssal elkeverjük.

4. Az alaptésztából a tejkeverékkel laza tésztát gyúrunk, és ismét lefedve még 20 percig kelesztjük.

5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát sütőlap nagyságúra kinyújtjuk, és a lapra tesszük, villával többször megszurkáljuk.

6. A töltelékhez a tejet és cukrot felforraljuk. Az étkezési keményítőt kevés tejjel elkeverjük, és a tejet besűrítjük vele; lehűtjük.

7. A túrót, a citromlevet és héjat, valamint a rumot is beleöntjük a tejbe, jól elkeverjük. A masszát a kinyújtott tésztára kenjük.

8. A morzsaréteghez a lisztet, a vajat, a cukrot és vanília pépjét kézzel összemorzsoljuk, és a túrókeverék tetején szétterítjük.

9. Az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A süteményt hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.

A Streuselkuchen kávéhoz való, klasszikus német sütemény. Egyszerűségében van pompás ízének titka.
Túrós-morzsás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1254 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Túrós-morzsás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
tippek, fortélyok