Almazselé mandulával

Apfelgelee mit Mandeln

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almazselé mandulával
Eszközök: fazék, géz, kés, lábas, reszelő, tűzhely
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg szeletelt mandula
200 dkg alma
1 db citrom reszelt héja
igény szerint befőzőcukor

Elkészítés:

1. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, eltávolítjuk a szárát és a magokat, de a héját és a magházát meghagyjuk.

2. A gyümölcsre vizet öntünk, hogy ellepje, és puhára főzzük - a főzési idő a gyümölcshús állagától függ.

3. A főzetet ruhába vagy speciális szűrőzsákba töltjük, és éjszakára felakasztva a levét egy edénybe kicsöpögtetjük. Nem szabad kifacsarni vagy nyomkodni, mert a zselé zavarossá válhat.

4. A levet lemérjük, és ugyanannyi befőzőcukrot mérünk ki hozzá. A levet, a cukrot és a citromhéjat nagyméretű edénybe tesszük. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, és kb. 5 percig főzzük.

5. Levesszük a tűzről, megvárjuk amíg kicsit kihűl, majd belekeverjük a mandulát. A zselét előkészített üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk.

A mandula finomabb és gusztusosabb lesz, ha leforrázzuk. Ekkor barna héja könnyen eltávolítható. Jobban kiadja ízét a mandula, ha ezután szárazon, enyhén megpirítjuk.
A befőttes üvegek sterilizálásakor konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, nem töröljük ki az üveget.
Almazselé mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1022 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Almazselé mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon