Pichelsteini egytál

Pichelsteiner Topf

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pichelsteini egytál
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb fej kelkáposzta
20 dkg marhavelő
25 dkg marhahús
25 dkg borjúhús
25 dkg sertéshús
25 dkg ürühús
7 és fél dl húsalaplé
25 dkg burgonya
25 dkg vöröshagyma
25 dkg zellergumó
25 dkg sárgarépa
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húsokat leöblítjük, szárazra töröljük és felkockázzuk.

2. A marhavelőt leöblítjük, szárazra töröljük és felszeleteljük.

3. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.

4. A marhavelőt nagyméretű serpenyőben kisütjük, egy másik edényben felmelegítjük a húsalaplevet.

5. A velőt, a zöldségeket a hússal együtt nagyobb, tűzálló tálba rétegezzük.

6. A húsalaplével felöntjük, lefedjük, és a zöldséges keveréket kb. 60 percig főzzük.

7. Megkeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Pichelsteini egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 949 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Pichelsteini egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon