Pichelsteini egytál
Pichelsteiner Topf



Elkészítés:
1. A húsokat leöblítjük, szárazra töröljük és felkockázzuk.
2. A marhavelőt leöblítjük, szárazra töröljük és felszeleteljük.
3. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.
4. A marhavelőt nagyméretű serpenyőben kisütjük, egy másik edényben felmelegítjük a húsalaplevet.
5. A velőt, a zöldségeket a hússal együtt nagyobb, tűzálló tálba rétegezzük.
6. A húsalaplével felöntjük, lefedjük, és a zöldséges keveréket kb. 60 percig főzzük.
7. Megkeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel.
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.