Brandenburgi sűrű szárazborsóleves

Erbsensuppe

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Brandenburgi sűrű szárazborsóleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg pácolt sertéshús
30 dkg sertésborda
50 dkg szárazborsó
75 dkg burgonya
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A borsót éjszakára bőséges vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, friss vízben felforraljuk, és a húst beletesszük, 60 percig főzzük.

2. Ekkor a húst kivesszük, ha kissé kihűlt, kisebb méretű falatkákra aprítjuk, félretesszük.

3. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, a leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk.

4. A krumplit a levesbe tesszük, majd még kb. 120 percen át csendesen forraljuk, míg a borsó megpuhul.

5. Ekkor beletesszük a leveszöldséget, és még 30 percig főzzük. Sóval, majoránnával ízesítjük, végül a húst is visszatesszük, így tálaljuk.

Ha a szárazborsót megmossuk, a hibás szemek feljönnek a felszínre.
Brandenburgi sűrű szárazborsóleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 619 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Brandenburgi sűrű szárazborsóleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél