Brandenburgi sűrű szárazborsóleves
Erbsensuppe
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 45 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A borsót éjszakára bőséges vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, friss vízben felforraljuk, és a húst beletesszük, 60 percig főzzük.
2. Ekkor a húst kivesszük, ha kissé kihűlt, kisebb méretű falatkákra aprítjuk, félretesszük.
3. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, a leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk.
4. A krumplit a levesbe tesszük, majd még kb. 120 percen át csendesen forraljuk, míg a borsó megpuhul.
5. Ekkor beletesszük a leveszöldséget, és még 30 percig főzzük. Sóval, majoránnával ízesítjük, végül a húst is visszatesszük, így tálaljuk.
Ha a szárazborsót megmossuk, a hibás szemek feljönnek a felszínre.