Német galuska

Spätzle

| Spaetzle/német galuska receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Német galuska
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
40 dkg liszt
5 dkg vaj
1 teáskanál

Elkészítés:

1. A lisztet edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a sót, és 2-3 evőkanál vizet öntünk bele.

2. A hozzávalókat jól elkeverjük, és apránként még kb. 1,5 dl vizet belekeverünk. Majd a tésztát addig verjük, míg hólyagos lesz.

3. Bő, sós vizet forralunk. Vágódeszkát - még jobb, ha speciális Spätzle vágódeszkát - vízbe merítünk, és a tésztát vékonyan a deszkára kenjük, majd nagyméretű lapos késsel vagy Spätzle-szaggatóval kb. 5 mm széles csíkokat szaggatunk a vízbe. A kést minden szaggatás után vízbe mártjuk, hogy a tészta ne ragadjon rá. Ezt addig ismételjük, míg az alapanyag elfogy. A tészta akkor főtt meg, ha a víz tetején úszik.

4. Ekkor kivesszük a vízből, szűrőbe tesszük, hideg vízzel hirtelen lehűtjük, lecsöpögtetjük, majd forró vajban megforgatjuk, hogy felpuffadjon.

Sült húshoz vagy vagdalthoz tálaljuk. A tésztát tálalás előtt vajon aranyszínűre pirított, forró zsemlemorzsával is megszórjuk.

Német galuska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 661 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Német galuska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
van itthon