Göngyölt hering

Rollmops

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Göngyölt hering
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db hering
1 szál póréhagyma
1 szál sárgarépa
1 és ¼ dl ecet
2 és fél dl fehérbor
vagy
1 üveg sós uborka
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint kapor
ízlés szerint borókabogyó
ízlés szerint babérlevél
néhány szem bors

Elkészítés:

1. A friss heringeket kibelezzük, kifilézzük. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk.

2. A fehérbort és az ecetet a zöldségekkel és a fűszerekkel kb. 5 percig forraljuk.

3. A heringfiléket hőálló tálba tesszük, és leöntjük a lével, majd hagyjuk kihűlni.

4. Az uborkákat hosszában felvagdossuk, és minden darabot beletekerünk egy-egy halfilébe. Kis fapálcával vagy fogvájóval összetűzzük.

5. A göngyölt heringet visszatesszük a páclébe, letakarjuk, és hideg helyen 4-6 napig érni hagyjuk.

Göngyölt hering
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 923 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Göngyölt hering
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recepttár