Finkenwerderi májusi lepényhal
Finkenwerder Maischollen
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A lepényhalfilét lemossuk, citromlével meglocsoljuk, sóval és borssal fűszerezzük. majd a lisztben megforgatjuk.
2. A szalonnát felkockázzuk, a zsírját a vajon kisütjük. A tepertőt kivesszük, félretesszük.
3. A lepényhal mindkét oldalát a forró zsiradékon barnára sütjük, kivesszük, tányérra tesszük.
4. A szalonnát és a tepertőt visszatesszük a serpenyőbe, felhevítjük, rászórjuk a lepényhalra.
Petrezselymes krumpli és zöldsaláta illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.