Rántotta kieli sprotnival

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rántotta kieli sprotnival
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db tojás
25 dkg kieli sprotni
4 evőkanál tejszín
4 dkg vaj
ízlés szerint friss, apróra vágott metélőhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sprotnit megtisztítjuk, eltávolítjuk a gerincét, a fejét és a farkát (ha kisebbek a sprotnik, akkor ez a művelet el is maradhat, hagyhatjuk egészben őket).

2. A vajat felforrósítjuk, és a halhúst hirtelen megpirítjuk benne. Frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük.

3. A tojást a tejszínnel összekeverjük és addig keverjük, míg besűrűsödik.

4. Ha kész tálra tesszük, és elrendezzük rajta a sprotnit. Megszórjuk a metélőhagymával, és azonnal tálaljuk.

A tengeröblök ölelte Schleswig-Holstein Németország legészakibb tartománya a Keleti- és az Északi-tenger kapujában. Ennek megfelelően halban nagyon gazdag vidék. Különleges füstölt specialitása a kieli sprotni. A sprotni a hering rokona, de csak kb. 15 cm hosszúra nő meg. A heringgel ellentétben a part közeli vizekben és a folyótorkolatokban él. Magas zsírtartalmú húsa puha, ezáltal kiválóan alkalmas a füstölésre. A füstölt sprotni csak akkor viselheti ezt a nevet, ha a halat valóban a Kieli-öbölben fogták ki.
Rántotta kieli sprotnival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 431 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Rántotta kieli sprotnival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista