Zöld káposzta zsíros kolbásszal
Grünkohl mit Pinkel



Elkészítés:
1. A káposztát megtisztítjuk, a torzsáját, a foltos leveleket és a durva széleit eltávolítjuk.
2. Alaposan megmossuk, és forró, sós vízben 1-2 percig főzzük, lecsöpögtetjük, majd durvára aprítjuk.
3. A szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük, és a zsírt is hozzáadjuk a káposztához.
4. Beletesszük a feldarabolt dagadót, majd felöntjük a húsalaplével, lefedjük, és az egészet kb. 45 percig főzzük.
5. Ezután beletesszük a zsíros kolbászt (természetesen a legjobb hozzá az eredeti Pinkel), felöntjük vízzel, és még kb. 15 percig főzzük. Többször megkeverjük, hogy a káposzta ne ragadjon le az edény aljára.
6. A főzési idő végén a kolbászt kivesszük, melegen tartjuk. A káposztát sóval, borssal és kevés reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd a kolbászt rátéve kínáljuk.