Zöld káposzta zsíros kolbásszal

Grünkohl mit Pinkel

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöld káposzta zsíros kolbásszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db zsíros kolbász
150 dkg zöld káposzta
3 és fél dl húsalaplé
15 dkg dagadó
1 evőkanál zsír
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A káposztát megtisztítjuk, a torzsáját, a foltos leveleket és a durva széleit eltávolítjuk.

2. Alaposan megmossuk, és forró, sós vízben 1-2 percig főzzük, lecsöpögtetjük, majd durvára aprítjuk.

3. A szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük, és a zsírt is hozzáadjuk a káposztához.

4. Beletesszük a feldarabolt dagadót, majd felöntjük a húsalaplével, lefedjük, és az egészet kb. 45 percig főzzük.

5. Ezután beletesszük a zsíros kolbászt (természetesen a legjobb hozzá az eredeti Pinkel), felöntjük vízzel, és még kb. 15 percig főzzük. Többször megkeverjük, hogy a káposzta ne ragadjon le az edény aljára.

6. A főzési idő végén a kolbászt kivesszük, melegen tartjuk. A káposztát sóval, borssal és kevés reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd a kolbászt rátéve kínáljuk.

Zöld káposzta zsíros kolbásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 584 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Zöld káposzta zsíros kolbásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
vegetáriánus ételek