Házi készítésű ír krémlikőr

| Ír krémlikőr receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Házi készítésű ír krémlikőr
Adag: 1 adag (1.25 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl ír whisky
¼ teáskanál mandulaaroma
1 teáskanál vaníliaesszencia
dl erős presszókávé
4 db tojás
2 és fél dl tejszín
1 doboz sűrített tej

Elkészítés:

1. Tegyük a sűrített tejet, a tejszínt és a tojásokat egy dupla falú edénybe, kis lángra, a tűzhelyre és kevergessük, míg a hőmérséklete el nem éri a 80 fokot egy ételhőmérőn (vagy be nem fedi egy fémkanál domború oldalát).

2. Ekkor vegyük le a tűzről, és hűtsük, míg szobahőmérsékletű nem lesz.

3. Adjuk hozzá a whiskyt, a (lehetőleg nagyon erősre főzött) kávét, a csokoládészirupot, a vanília- és mandulakivonatot, és jól keverjük meg.

Ezt a likőrt nagyon egyszerű otthon is elkészíteni, és a hűtőben egy hónapnál is tovább tárolhatjuk. Ügyeljünk arra, hogy a valódi ír krémlikőrhöz inkább eredeti ír whiskyt használjunk, mint skótot vagy amerikait. Kínáljuk vacsora után, stampedlis pohárban vagy jégkockára öntve régimódi pohárban.
Házi készítésű ír krémlikőr
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 210 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Koktélok ezüstkönyve
Koktélok ezüstkönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok, alkoholmentes koktélok, klasszikus és mélyhűtött italkompozíciók – a koktélok szerelmesei ebben a kötetben minden... bővebben...
Házi készítésű ír krémlikőr
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Koktélok ezüstkönyve
Koktélok ezüstkönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok, alkoholmentes koktélok, klasszikus és mélyhűtött italkompozíciók – a koktélok szerelmesei ebben a kötetben minden... bővebben...
recepttár