Házi készítésű ír krémlikőr
Italok | Ír krémlikőr receptek
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 25 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag (1.25 liter)
Elkészítés:
1. Tegyük a sűrített tejet, a tejszínt és a tojásokat egy dupla falú edénybe, kis lángra, a tűzhelyre és kevergessük, míg a hőmérséklete el nem éri a 80 fokot egy ételhőmérőn (vagy be nem fedi egy fémkanál domború oldalát).
2. Ekkor vegyük le a tűzről, és hűtsük, míg szobahőmérsékletű nem lesz.
3. Adjuk hozzá a whiskyt, a (lehetőleg nagyon erősre főzött) kávét, a csokoládészirupot, a vanília- és mandulakivonatot, és jól keverjük meg.
Ezt a likőrt nagyon egyszerű otthon is elkészíteni, és a hűtőben egy hónapnál is tovább tárolhatjuk. Ügyeljünk arra, hogy a valódi ír krémlikőrhöz inkább eredeti ír whiskyt használjunk, mint skótot vagy amerikait. Kínáljuk vacsora után, stampedlis pohárban vagy jégkockára öntve régimódi pohárban.