Sült libamáj

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Sült libamáj
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 1 egész
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg libazsír
1 db libamáj
1 teáskanál édesnemes fűszerpaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A libamájat másfél cm vastag szeletekre vágjuk, és a forró libazsírban kb. 5 perc alatt kisütjük. Megsózzuk, kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.

2. A hagymákat meghámozzuk. Az egyiket felkarikázzuk, félretesszük, a másikat apróra vágjuk, és a visszamaradt sütőzsírban aranybarnára pirítjuk.

3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát; még egyszer lassú tűzön felmelegítjük.

4. A libamájszeleteket tálra rendezzük, a pecsenyelével leöntjük, és a hagymakarikákkal körítve tálaljuk.

Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.
Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült libamáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 709 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Sült libamáj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
facebook