Sült libamáj
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A libamájat másfél cm vastag szeletekre vágjuk, és a forró libazsírban kb. 5 perc alatt kisütjük. Megsózzuk, kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.
2. A hagymákat meghámozzuk. Az egyiket felkarikázzuk, félretesszük, a másikat apróra vágjuk, és a visszamaradt sütőzsírban aranybarnára pirítjuk.
3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát; még egyszer lassú tűzön felmelegítjük.
4. A libamájszeleteket tálra rendezzük, a pecsenyelével leöntjük, és a hagymakarikákkal körítve tálaljuk.
Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.
Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.