Fogas Gundel módra

| Fogas Gundel módra receptek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg paraj
1 kisebb konyhakész fogas
1 pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt
30 dkg burgonya
20 dkg vaj
25 dkg zsemlemorzsa
4 db tojás
12 dkg liszt
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halat megmossuk, szárazra töröljük, darabokra vágjuk, megsózzuk.

2. Előbb a lisztbe, majd két felvert, kissé megborsozott tojásba, végül pedig a zsemlemorzába forgatjuk. 15 dkg felforrósított vajban megsütjük.

3. A parajt megmossuk, forró vízben 1-2 percig pároljuk (előfőzzük), leszűrjük, pürésítjük, majd a hal sütéséből visszamaradt vajból 2 evőkanálnyit ráöntünk, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.

4. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, még melegen összetörjük. A maradék vajjal és a másik két felvert tojással összedolgozzuk.

5. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy tűzálló formát kikenünk kevés vajjal, körberakjuk a burgonyapürével, a parajt középre tesszük.

5. Erre helyezzük rá a rántott haldarabokat. A sajtot és a tejfölt összekeverjük, a halra öntjük. Az előmelegített sütőben rápirítunk.

Ezt a receptet Gundel Károly (1883-1956), a legendás magyar mesterszakács alkotta.
Fogas Gundel módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 382 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Fogas Gundel módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon