Fogas Gundel módra



Elkészítés:
1. A halat megmossuk, szárazra töröljük, darabokra vágjuk, megsózzuk.
2. Előbb a lisztbe, majd két felvert, kissé megborsozott tojásba, végül pedig a zsemlemorzába forgatjuk. 15 dkg felforrósított vajban megsütjük.
3. A parajt megmossuk, forró vízben 1-2 percig pároljuk (előfőzzük), leszűrjük, pürésítjük, majd a hal sütéséből visszamaradt vajból 2 evőkanálnyit ráöntünk, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
4. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, még melegen összetörjük. A maradék vajjal és a másik két felvert tojással összedolgozzuk.
5. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy tűzálló formát kikenünk kevés vajjal, körberakjuk a burgonyapürével, a parajt középre tesszük.
5. Erre helyezzük rá a rántott haldarabokat. A sajtot és a tejfölt összekeverjük, a halra öntjük. Az előmelegített sütőben rápirítunk.