Ponty aszpikban

Kapr v aspiku

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ponty aszpikban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 100 dkg-os, konyhakész ponty
2 db citrom
1 teáskanál
2 evőkanál ecet
12 lap zselatin
ízlés szerint nyers vegyes zöldség
néhány szem bors

Elkészítés:

1. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. Két liter vízből, a megtisztított leveszöldségből az ecettel, a sóval, a babérlevéllel, a borssal és az egyik citrom levével főzetet készítünk. A másik citromot felszeteljük.

2. A pontyot megmossuk, feldaraboljuk, és a zöldséges lében megpároljuk. Kivesszük a léből. és egy sütőformába rendezzük.

3. Szitán átszűrjük a hal levét, kinyomkodjuk a zselatint és beletesszük a lébe. Az enyhén felvert tojásfehérjét hozzáadva, a levet a zavarosságtól megszabadítjuk, és ismét leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.

4. A haldarabokat a feldarabolt zöldségekkel és a citromszeletekkel szépen körberakjuk.

5. A zselés folyadékkal leöntjük, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.

Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Ponty aszpikban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 982 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Ponty aszpikban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista